38. kapitola

03.01.2015 09:50

 

Báli jste se, tak tady to máte :D

 

Mycroft snědl snídani a pomohl připravit občerstvení pro svou rodinu. Jejich nejdražší Victorie Elisabeth byla celou dobu ticho a hrála si se svou hračkou. Mycroft a Gregory si nemohli přát hodnější dceru.

Když bylo vše připraveno, vytáhli ji na koberec a hráli si s ní, dokud se neozval zvonek.

...

Greg se zvedl a šel otevřít. Za chvíli už vstoupila paní Holmesová do obýváku. Mycroft vstal, aby se s ní přivítal a podal ji Victorii Elisabeth. Holčička se ke své babičce naprosto samozřejmě přitulila a nechala se v klidu chovat. Totéž se opakovalo i s dědečkem. Pak Vicky Lis položili do ohrádky a začali si povídat u kávy. Následně se znovu ozval zvonek. Za chvíli vstoupili Sherlock s Johnem a Hamishem. Paní Holmesová tentokrát chovala vnoučka, který se na ni usmíval. Najednou se začaly z ohrádky ozývat nespokojené zvuky.

„Má vnučka je v tomto ohledu zcela po svém otci.“ povzdychla si paní Holmesová a předala vnuka svému manželovi a vytáhla z ohrádky vnučku. „Je to jako přes kopírák. Musela bych si pořídit čtyři ruce.“ Otočila se na své zetě a pokračovala. „Bylo jedno období, kdy jsem je musela držet v oddělených místnostech. Když jsem vzala do rukou jednoho, tak řval druhý a obráceně. Bylo to hrozné.“

„On si vždycky začal. Jednoduše žárlil, to je celé.“

„Však taky bylo na co. Najednou se všichni věnovali tomu nesmyslu v peřinkách.“

„Ten nesmysl v peřinkách je a byl lepší.“

„Já jsem lepší.“

„DOST!“

Zvýšený hlas maminky Holmesové rychle bratrskou hádku ukončil. „Jste jako děti, co se perou o balón. A nepředvádějte se před svými dětmi.“

John a Greg si věnovali pohled a oběma cukaly koutky. Tohle přesně jejich manžílci potřebovali. Mycroft se Sherlockem se za chvíli zvedli a šli nakrmit a uložit svoje děti. Manželé Holmesovi zůstali v obýváku s Johnem a Gregem.

„Zasloužili byste vyznamenat.“ ozval se potichu pan Holmes. Oba se zasmáli.

„Nemyslím si, pane Holmesi. Máme to, co jsme chtěli.“ odpověděl John.

„Mimochodem Gregu, gratulujeme k povýšení.“

„Díky, pane Holmesi. Bylo to nečekané.“

„Máte oba nádherné děti. A já nádherného vnuka a vnučku.“ rozněžnila se paní Holmesová.

„Děkujeme. Jen jsou až příliš po vašich synech.“

„Všimla jsem si. Jen si dejte pozor, až začnou chodit. Budou vám utíkat z ohrádky, z postýlky, prostě odevšad.“

Johnovi i Gregovi se zatmělo před očima.

Po chvíli přišli oba bratři a rodina se vydala ke stolu. Všichni strávníci museli uznat, že Gregory vaří skvěle. Přiznal to dokonce i Sherlock. Když se vzbudily děti, paní Holmesová rozhodla, že s nimi půjde na půl hodiny ven. John a Greg se zavřeli v kuchyni, aby si mohli v klidu podrbat své manželi a bratři se vydali k Mycroftovu počítači.

„Sherlocku, tenhle problém se ti bude líbit.“

„Nechci případ!“

„Kdo mluví o případu. Začaly se objevovat informace, že do Londýna dorazila jistá zásilka nové látky, která stimuluje reprodukční systém. Je na přírodní bázi a získává se ze sekretů goril divokých. Při přehnané dávce se má člověk údajně měnit v něco, se zvířecími instinkty.“

„Na to musí být dost velká chemická laboratoř a volný přístup do ZOO.“

„Přichází to z České republiky.“

„Zajímavý problém. Stál by za prostudování.“

„V úterý se stav v kanceláři. Budu vědět víc.“

„Jak ses o tom dozvěděl?“

„U profesora Hamiltona z Oxfordu došlo ke změně osobnosti a nikdo nevěděl proč. Poté, co jsme to zjistili, museli jsme to utajit.“

„Rozumím, v úterý přijdu.“

„Myslím, že naši manželé už nás podrbali dost. Půjdeme za nimi?“

Sherlock kývl a společně odešli do kuchyně.

„A jak je vůbec za stolem v nové funkci, Gregu?“

„Kdyby za stolem, Johne. Mám pocit, že vedu mateřskou školku. Musím upravit vnitřní předpisy, jinak bude katastrofa.“

„To zvládneš, drahý.“ zasmál se právě vstupující Mycroft. V tu chvíli se ozval zvonek a to bylo znamením, že se vrací Holmesovi s vnoučaty. Děti byly venku podezřele hodné a babička byla pyšná. Po odpolední kávě se Holmesovi rozloučili a odjeli. Chvíli po nich se odebrali domů také John se Sherlockem a jejich synem. Greg s Mycroftem rozložili na koberec v obýváku deku a až do večera si hráli se svou dcerou. Najednou si Greg přitáhl Mycrofta k sobě a začal ho vášnivě líbat. Mycroft mu to s radostí oplácel. Líbali se tak dlouho, že Vicky Lis připadalo, že je jí přestali věnovat a přilezla k nim blíž. Odtrhli se od sebe a zasmáli se.

„Neboj, zlatíčko, tatínkové jsou s tebou.“

„Vypadá to, že naši rozmluvu musíme odložit na později, drahý. Postaráš se o Lis a já tu uklidím. Co ty na to?“

„Dobrý nápad, Mycey.“

Greg se zvedl, vzal do náruče dceru a vydali se do koupelny.

Večer, když už jejich dcera spinkala v postýlce, a oni byli po večeři a sprše v posteli se Mycroft k manželovi přitulil a políbil ho. Bylo to už opravdu dlouho, co spolu byli sami. Tuhle noc nespali ani minutu, protože se věnovali jeden druhému a několikrát se spolu milovali.

...

Ráno se Greg s Mycroftem rozloučili, protože Greg musel do práce. Když dorazil, zabouchl se v kanceláři a začal pracovat na nových předpisech. Kolem doby oběda mu zapípal mobil.

Šéfe, je to hloupé, ale potřebuju poradit. Nemohl by ses stavit? SD

Už jdu. GLH

...

„Copak se děje, Sally?“

„Podívej se sám.“

Podala Sally Gregovi dopis.

Pustíte George Mayfaira z vazby nebo začnou létat vládní budovy do vzduchu. Vzorek v 11:15 nádraží Charing Cross.

„Vybouchl odpadkový koš na druhém nástupišti. Tři mrtvý a deset zraněných.“

Čas máte do 15:00. Pokud nebude do té doby na svobodě, v 15:01 to začne lítat.

„To je ten padělatel úředních dokumentů?“

„Jo. Hledáme, kdo by toho byl schopný a také střežíme vládní budovy.“

„Doneste jeho zabavené výtvory, podíváme se na to.“

...

Sherlock s Johnem měli pondělí volné. Věnovali se jeden druhému a také svému synovi. Byli na procházce a také strávili nějaký čas s paní Hudsonovou. Večer, když už jejich syn spinkal, pustil John televizi, aby se podíval na večerní zprávy.

„Během odpoledne došlo k sérii výbuchů na vládních budovách. Těsně po třetí hodině vybuchly kanceláře ministerstva vnitra, ve čtyři explodovala bomba před domem premiéra a o hodinu později před sídlem vlády. V šest hodin nalezli pyrotechnici nevybuchlou bombu v igelitové tašce před sídlem vládního úřadu pro lidská práva a v sedm se roztřáslo ministerstvo financí. Teď máme za pět minut osm a všichni se ptáme, co bude následovat.  Scotland Yard ovšem zarytě mlčí.“

Sherlock televizi vypnul. „Greg má práci.“

„Doufejme, že to rozlouskne rychle.“

„A když ne on, tak kdo jiný?“ John se na Sherlocka udiveně podíval.

...

Mycroft strávil den střídavě u počítače a střídavě s Victorií Elisabeth. Nebyl vyspaný a tak mu plánování zahraniční cesty premiéra zabralo celý den. Neměl čas na nic jiného, kromě práce a své dcery. V osm hodin byl hotov s prací a tak nakrmil, vykoupal a uložil Lis. Těšil se celý den na Grega. Ale v půl deváté se ozval jeho mobil.

Promiň zlato, ale dnes domů nedorazím. Máme tu problém. GLH

V pořádku, drahý. Hodně štěstí, miluju tě. MLH

A já tebe. GLH

Mycroft si povzdychl. Celý den nadšeně očekával příchod svého manžela a ono nic. Ale s těmi výbuchy, co se kolem odehrávaly, to bylo více než pochopitelné.

„Vrať se mi co nejdříve, Gregory, ať se o tebe nemusím strachovat,ˮ zašeptal.

Nakonec se rozhodl, že se půjde vyspat. Byl unavený, opravdu vyčerpaný a nemělo cenu čekat na Gregoryho, pokud to bylo opravdu vážné.

Osprchoval se a ulehl do prázdné postele. Přál si, aby tu s ním byl i Gregory, ale práce byla práce. Bohužel.

Diskusní téma: 38. kapitola

;)

Listred Moriarty | 03.01.2015

Moje hranička ještě překvapivě drží ;) takže drahá Aliyo, jestli nám zase budeš způsobovat infarkty a můj psychiatr bude mít zase práci tak......

Re: Re: ;)

Listred Moriarty | 04.01.2015

Vím že stejně kecáš ale okay ;)

<3

Alexis | 03.01.2015

Skvělá kapitola. Musím říct, že sem se sice bála ale na konec sem si uvědomila, že mi ty tvoje šokující chvíle vlastně chyběli. Moc sem si díl užila a už se těším jak tohle dopadne.

Re: <3

Aliya Midnight | 03.01.2015

Díky :D Konečně někdo rozumný :D

Hele v klidu

Tes | 03.01.2015

Holky nebojte. Tes už je naprosto zdravá a zbraně už má taky doma *významně se šklebí* Navíc vám prozradím sladké tajemství. Aliya to dělá jen proto abychom ji zabily ještě před pololetním vysvědčením. Má totiž za to, že od nás jí to bude méně bolet než od rodičů :D

Re: Hele v klidu

Aliya Midnight | 03.01.2015

Vážně? Věř mi, zas tak špatný známky nemám :D

Re: Re: Hele v klidu

ThePavlaBlog | 03.01.2015

Bolet méně? No, to bych neřekla >:D

Počkat....

ThePavlaBlog | 03.01.2015

Ty chceš zase na sebe uspořádat hon co. :D No počkej. Co, plánuješ? :D. Proč se mi nechce věřit, že nebudeš přivádět zas infarkty? :D Jinak krásná kapitolka :).

Re: Počkat....

Aliya Midnight | 03.01.2015

Nějaké to vzrušení musí opět být :D

Přidat nový příspěvek