Cukroví

29.12.2022 16:50

 

Když byla jeho matka ještě naživu, každé Vánoce spolu pekli vánoční cukroví. Byla to jejich malá tradice, na kterou se Stiles vždy těšil. Nic nechutnalo lépe než tradiční polské cukroví. 

 

Po smrti jeho matky však veškeré cukrářské potřeby byly přesunuty do krabice a poté na půdu. Vánoce bez jeho maminky nebyly stejné. 

 

Když však Stiles viděl svoji novou rodinu, jeho smečku plnou lidí, jejichž rodiče byli buď mrtví nebo idioti, věděl, že musel připravit ty nejlepší Vánoce na světě. Vytáhl proto staré kuchařky a krabici z půdy a v nově postaveném Haleově domu se pustil do pečení.

 

Už během pár minut si uvědomil, jak moc mu pečení chybělo. Jeho mysl se aspoň na okamžik zklidnila a on mohl do detailu postupovat podle receptu. Ztratil pojem o čase a než se nadál, vytahoval z trouby několik plechů čerstvě upečených sladkostí. Z transu ho vyrušily až silné paže, které se omotaly kolem jeho těla. 

 

,,Co to tu tak voní?” zeptal se Derek a vtiskl mu malý polibek na ucho.

 

,,Cukroví,” odpověděl Stiles a otočil se ke svému příteli. ,,Lepší nikde jinde nenajdeš.”

 

,,Potom je pro mě velmi dobře, že žádné jiné hledat nechci,” řekl Derek s takovou láskou v očích, až se Stiles málem roztekl. Bylo těžké rozeznat Dereka plného nenávisti od toho, co stál přímo před ním.

 

Stiles se naklonil k polibku, ale v koutku oka uviděl pohyb.

 

,,Petere!” zakřičel, ale starší vlkodlak s plechem utíkal pryč. ,,Tvůj strýc je příšerný.”

 

,,Já vím.”

Diskusní téma: Cukroví

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek