Ellie

16.12.2022 17:21

 

Greg si představoval svůj život úplně jinak. Když mu bylo patnáct, čekal, že se ožení s nějakou milou slečnou, založí spolu rodinu, on bude mít dobrou práci od 9 do 5 a bude žít šťastně až do smrti.

 

Realita však vypadala takto - dlouhé pracovní hodiny, fyzicky i psychicky náročná práce, každý den se nervovat se Sherlockem Holmesem a místo ženy měl manžela se stejně hektickými pracovními hodinami. 

 

Založit spolu rodinu nepřipadalo v úvahu, jak kvůli práci, tak i kvůli Mycroftovi, který o děti neměl zájem. Greg se s tím snažil smířit, ale nemohl si pomoc a čas od času si představoval, jak Mycroft nese v náručí malou holčičku s kaštanovými vlasy a pihami na tváři. Byl spokojený se svým životem tak jak byl, ale dítě by bylo tím kouskem skládačky, které by ho doplnilo.

 

A Greg zrovna jednu takovou držel. Po zásahu v drogovém doupěti našli dítě, které teď zůstalo bez rodičů. Malá Ellie se tiskla ke Gregovi a nechtěla ho pustit. A Greg ji nechtěl pustit také. Nakonec však musel a přísahal, že obraz uplakané Ellie se ho bude držet ještě dlouho. 

 

Bylo to vůbec poprvé po dlouhé době, co si musel po návratu domů zakouřit. Opřený venku o zeď jejich sídla držel ve dvou prstech cigaretu a přál si, aby se po jejich rozlehlé zahradě proháněla malá Ellie.

 

Nevěděl, jak dlouho tam stál, ani kolik cigaret vykouřil, z jeho myšlenek ho dostal až Mycroft, který se postavil vedle něj a zapálil si také.

 

,,Neříkal jsi, že přestaneš?” zeptal se Greg.

 

Mycroft jen pokrčil rameny a podíval se na cigaretu, kterou Greg držel. Greg jen protočil oči a pokračoval. Tiše stáli vedle sebe, dokud Mycroft nepromluvil.

 

,,Víš, že nemůžeš zachránit každé dítě.” 

 

Greg se pozastavil, než přikývl. Samozřejmě že Mycroft věděl, co se stalo.

 

,,Já vím.”

 

,,A taky víš, že nejsem na děti stavěný. Nikdy jsem žádné dítě nechtěl.”

 

,,Já vím,” odsekl tentokrát Greg a otočil se ke vchodu. Zastavila ho Mycroftova ruka.

 

,,Ale možná bychom mohli dát slečně Ellie šanci.”

 

Greg se překvapeně otočil.

 

,,Opravdu?”

 

,,Opravdu,” přikývl Mycroft a než se nadál, měl plnou náruč svého manžela.

Diskusní téma: Ellie

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek