Lež

13.12.2022 18:20

 

Sherlock si musel povzdechnout. Nechápal logiku všech rodičů, kteří vtloukali svým dětem do hlavy, jak důležité je říkat pravdu, aby jim pak nalhávali existenci starého muže, který se vloupává do jejich domů komínem, aby jim přinesl hromadu dárků.

 

John byl jedním z těchto rodičů, proto když se Sherlock prořekl před jejich synem Hamishem, John na něj házel vražedné výrazy, zatímco Hamish se na něj zmateně díval.

 

,,Santa ale je opravdový, kdo jiný by asi nosil dárky? Paní učitelka říkala, že je skutečný, tak to musí být pravda,” řekl Hamish. 

 

,,Ale-” odmlčel se Sherlock, když viděl Johnův výraz jasně říkající: ,,Pokračuj a večer spíš na pohovce.” Sherlock opravdu nebyl na rodičovství stavěný.

 

,,Tatínka si nevšímej, Hamishi, nikdy nebyl na listině hodných dětí,” řekl John. ,,Což mi připomíná, měl bys konečně napsat dopis Santovi, co si letos přeješ k Vánocům.”

 

,,Už jsme ho psali ve škole, paní učitelka říkala, že už ho nemusíme psát doma, že si pro něj Santa sám přijde.”

 

Sherlock musel zastavit smích, když viděl vyděšený výraz na Johnově tváři. John byl překvapivě příšerný při vybírání dárků a spoléhal se na to, že každý si vždy řekne o to, co chce dostat.

 

,,Jsem si jistý, že tvá paní učitelka měla pravdu,” zamrkal nakonec.

 

Za to spaní na pohovce mu to stálo.

 

Diskusní téma: Lež

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek