Nejkrásnější dárek

11.09.2016 16:07

 

A/N: Trocha vánoční atmosféry nikdy neuškodí.

 

Vánoce patřily ke Gregovým nejoblíbenějším svátků. Miloval tu rodinnou atmosféru, která panovala v jeho a Mycroftově obydlí. Mohli spolu v klidu proležet celý den v posteli, aniž by je někdo rušil. Měli celé prázdniny jen pro sebe.

Díky volnému času se Greg konečně dostal na delší dobu do kuchyně a mohl se věnovat pečení vánočního cukroví, jak ho to naučila jeho maminka. Také mohl pravidelně vařit pro svého manžela, což se Mycroftovi velmi zamlouvalo.

Mycroft tedy trávil většinu času v obýváku, kde četl knížku a poslouchal přitom vánoční koledy, které se linuly z kuchyně. A stejně to probíhalo i na štědrý večer.

Mycroft ležel na pohovce a ujídal z misky plné vánočního cukroví. V pokoji svítil jejich obrovský stromeček a kromě něj místnost osvětlovaly i plameny v krbu.

Mycroft se zvedl a odešel do kuchyně chvíli předtím, než Greg vytáhl maso z trouby a začal ho servírovat na talíř.

S plnými talíři se usadili ke stolu a pochutnávali si na štědrovečerní večeři. Teprve až byly talíře prázdné, přesunuli se i se sklenkou vína zpět do obýváku, kde se posadili na zem k vánočnímu stromku, pod kterým se nacházelo několik dárků.

,,Veselé Vánoce, drahý,” řekl Mycroft a podal Gregovi všechny dárky, které pro něj pořídil.

,,Veselé Vánoce,” oplatil mu Greg a přisunul k Mycroftovi jeho dárky.

Greg nemohl být ani překvapený, když rozbalil oblek šitý na míru. Nicméně co ho opravdu překvapilo, byla série knížek od jeho nejoblíbenějšího autora. Aby to nebylo málo, byla každá kniha podepsaná i s věnováním.

Jak se zdálo, i Mycroftovi se jeho dárky líbily. Sice byly obyčejnější, ale dokázaly mu vykouzlit úsměv na rtech.

,,Mám pro tebe ještě jeden dárek, drahý,” řekl Mycroft, jakmile rozbalil všechny své dárky. V ruce držel malou bílou krabičku s modrou mašlí.

Greg se na něj zmateně podíval, ale s radostí krabičku přijal. Opatrně ji otevřel a zůstal šokovaně zírat. Uvnitř se nacházel pár maličkých pletených botiček.

,,Mycey.”

,,Budeme mít miminko, Gregory.”

Greg opatrně položil krabičku na zem a přitáhl si svého manžela k sobě. Věnoval mu polibek plný lásky a něžně ho držel v objetí.

,,Právě jsi mi dal ten nejkrásnější dárek. Děkuji ti.”

Mycroft mu věnoval ten nejzamilovanější pohled, jaký dokázal

,,Myslím, že je to přesně naopak, Gregory.”

Diskusní téma: Nejkrásnější dárek

<3

Alexis | 15.09.2016

Awww ^_^ Právě jsem asi dostala cukrovku :)

já to tušil

Tes | 11.09.2016

Myci už by ale víno neměl, chce mít přeci geniální miminko *rozplývá se*

<3

ThePavlaBlog | 11.09.2016

Roztékám se blahem a to ještě ani nejsou Vánoce :) ;)

Přidat nový příspěvek