1. jednorázovka

23.04.2015 17:58

 

A/N: Tak tetička Aliya vám přináší další povídku, která je ve spolupráci s úžasnou dokonalou a neuvěřitelně trpělivou Paulett. Pokud se vám líbilo Život je pohádka, tohle budete milovat. Omlouváme se za chyby (jsem moc líná něco opravovat).

 

Mycroft vracel knihy do knihovny. V poslední době se ke svému dávnému koníčku vracel čím dál tím častěji. Dcery byly již pryč z domova a on pomalu, ale jistě omezoval svou práci. Příliš ho vyčerpávala a tak se svých povinností zbavoval. Najednou v knihovně uviděl staré album s fotkami. Neodolal a sedl si s ním ke krbu. Místnost osvětlovala malá lampička a oheň z krbu a Mycroft si nalil skleničku whisky a otevřel album.

Na pár prvních fotkách byli sami s Gregorym. Byli to hlavně fotky z jejich svatební cesty a z první dovolené. Bylo neuvěřitelné, že od té doby už uplynulo víc než 25 let. Svatba s jeho Gregorym byla to nejlepší, co ho v životě potkalo. Byli spolu šťastní a jejich dcery byly živoucím důkazem. Před třemi lety o svého manžela přišel. Vzal mu ho jeden idiot závislý na drogách, který Gregoryho zastřelil při policejní akci. První dny Mycroft myslel, že to nepřežije, ale kvůli svým dcerám se nakonec dal dohromady.

Na dalších fotkách již byli ve třech. S narozením Victorie Elisabeth se jejich život obrátil o 180 stupňů. Oba svou dceru milovali a ona na oplátku milovala je. Vzhled zdědila po Gregorym, měla jeho oříškové oči a kaštanové vlasy. Její povaha byla ale zcela Holmesovská. Mycroft ji naučil spoustu věcí, a to i takových, které se jejímu druhému otci moc nelíbily. Z Victorie Elisabeth se postupem času stávala jedna z nejlepších kryptografek v Británii. A byl ve 25 letech velký úspěch. Mycroft si při listování v albu vzpomínal na její první kroky a první slova. O pár stránek dál už byly zachyceny jeho dcery, jak si hrají na koberci. Mary Ann zdědila od každého od svých otců něco. Nebyla tak tvrdohlavá, ale zase postrádala trpělivost.  Celé dětství si vystačila s hrou Malý chirurg a nakonec se rozhodla pro studium medicíny. Jako specializaci zvolila patologii a zdůvodnila to tím, že nesnáší, když jí někdo mluví do práce. Své otce svým nesmírně pobavila.

Fotografií, kde byli ve čtyřech, bylo opravdu hodně. Catherine Sofie se narodila až pět let po Mary Ann. Pro oba rodiče to byl naprostý šok. Británie byla tenkrát na pokraji války a Mycroft měl spoustu práce se zjišťováním informací a ochranou důležitých osob. Domů se prakticky nedostal tři týdny, a když se mu to konečně podařilo, skončili s Gregorym v posteli. Další tři měsíce se pak domů chodil prakticky jen vyspat. Pak zjistil, že čekají třetí dítě. Když tu zprávu sdělil manželovi, Gregory byl v šoku. Těhotenství bylo vysoce rizikové a Mycroft ho musel celé odležet. Nebylo to jednoduché, ale odměnou byla naprosto zdravá dcera.

Jejich život byl pak několik let vyrovnaný a klidný. Mycroft s Gregorym se navzájem velmi milovali a vychovávali své dcery.

Poslední fotky byly pořízené krátce před tím, než přišel o Gregoryho. Chyběl mu stále více a nebyl si jistý, jak dlouho to ještě vydrží. Zavřel album, dopil skleničku a podíval se z okna. Svítání mu prozradilo, že nad fotkami strávil celou noc. Smutně se usmál, protože ještě teď slyšel Gregoryho káravý hlas:

„Mycrofte, cos tu zase celou noc vyváděl?“ Najednou mu někdo položil ruku na rameno.

...

Mycroft se s trhnutím probudil. Seděl stále v křesle u krbu s fotoalbem na kolenou. Na opěrce seděl Gregory a třásl s ním.

„Mycey, pojď spát do postele.“

„Gregory… drahý… co se stalo?“ Mycroft byl zmatený. Aby se přesvědčil, že je Gregory skutečný, přitáhl si ho do náruče.

„No evidentně jsi tu usnul. Něco se ti zdálo?“

„Přišel jsem o tebe…“ Mycroft byl stále na rozpacích, co se mu zdálo a co je pravda. Srdce mu zrychleně bilo a jeho ruce se chvěly. Gregory mu slezl z klína, klekl si před něj a vzal ho za ruce.

„Mycey jen klid. Byl to jen ošklivý sen. Jsem tady živý a zdravý. A pro tebe. Slíbil jsem ti před lety, že s tebou budu do konce života a ten zatím nenastal.“

„Gregory… miluju tě.“

„Já tebe taky.“

Greg si přitáhl manžela k polibku a pevně ho objal. Občas bylo potřeba zacházet s Mycroftem jako s dítětem. Pokud se jednalo o jeho manžela a dcery byl velmi zranitelný. Gregory považoval za úspěch, že se mu podařilo přesvědčit Mycrofta, aby se postupně vzdal své práce. Držel ho v náručí, dokud se nepřestal chvět.

„Listoval jsem albem a pak jsem musel usnout. Ve snu jsem prošel celé vzpomínky od naší svatby až do dneška. Bylo to tak opravdové, ale o tebe jsem přišel. Bylo to hrozné.“

Greg se k manželovi nahnul a setřel mu slzy.

„Jsem živý a jsem s tebou. Uklidni se, lásko.“

Pomohl mu vstát a odvedl ho do postele. Přitáhl si ho do náruče a pevně ho objal.  Ani když usnuli se, od sebe neodtrhli, a jejich ruce zůstaly spojené. 

Diskusní téma: 1. jednorázovka

au.

DarkPony | 28.04.2015

Tak krásna poviedka až z toľkej roztomilosti začínam všade máchať rukami...mácham mácham a naraz AUUUU! Po prečítaní tohoto megadiela idem domov z chirurgie s narazeným lakťom. Mohla by si ako odškodné napísať nejaký MorMor...

^-^

Listred Moriarty | 24.04.2015

Já se z vás jednou zblázním :D povídka je nádherná :D těším se na další ^-^

Re: ^-^

Aliya Midnight | 25.04.2015

To se z nás opravdu zblázníš :D

Re: Re: ^-^

Listred Moriarty | 25.04.2015

Už se asi stalo :D

Ja sa teším :3

Tinuš | 24.04.2015

Tak toto MILUJEM a to to bola ešte len prvá kapitola :D Hrozne sa teším na pokračovanie :3

Re: Ja sa teším :3

Aliya Midnight | 25.04.2015

Už brzy :)

<3

Alexis | 23.04.2015

Takový šoky na začátek. Hned sem si říkala: Neee Greg ne. A on to byl jen sen. Ale je to moc krásně napsané a už sem zvědavá jak to bude dál. Hned mě napadlo jestli neměl Mycroft náhodou nějaké vidění do budoucnosti.

Re: <3

Aliya Midnight | 24.04.2015

To jen Paulett dráždila :)

:)

ThePavlaBlog | 23.04.2015

milovat? Tohle zbožňuji už jen po 1 kapitole. :) TO je tak sladké.

Re: :)

Aliya Midnight | 23.04.2015

Díky :D

Přidat nový příspěvek