13. kapitola

23.12.2014 19:53

Omlouvám se, ale toto je poslední kapitola. Docházejí mi nápady a jen stěží jsem tuto kapitolu napsala. I tak doufám, že se bude líbit.

 

Alex a Hamish opět seděli ve své oblíbené kavárně. V poslední dob se toho událo až příliš. Návrat Sherlocka. Návrat Moriartyho. Oba ale byli rádi, že se skoro všechno vrátilo do původního stavu.

Sherlock s Johnem znovu vyšetřovali případy. Největší překvapení ovšem bylo, když Sherlock začal být opatrnější a pravidelně jedl a spal. Při vyšetřování dbal na to, aby i John byl najezený a co nejvíce vyspaný. Zároveň začal trávit více času s Hamishem – ptal se ho na školu a nabízel mu pomoc s některými úkoly. Hamish se málem udusil čajem, když se ho Sherlock poprvé zeptal.

I Mycroft a Greg se usmířili. Pokud to šlo, Mycroft trávil veškerý svůj volný čas s Gregorym. Bylo to skoro jako na začátku jejich vztahu. Mycroft občas nosil Gregorymu dárky a květiny. A pokud měl Greg zrovna v práci na starosti jen papírování a Mycroft měl volno, dělal mu Mycroft společnost do konce pracovní doby. Mycroft se změnil k lepšímu a Greg nemohl být šťastnější. Opět se usmíval jako sluníčko a překypoval svým šarmem. Nebylo divu, že i Gregovu týmu se zlepšila nálada.

Největší změnou přešlo Jimovo a Sebastianovo manželství. Jim poznal pravou hodnotu své rodiny a začal se podle toho i chovat. Snažil se trávit co nejvíce času se Sebastianem i Alexem. Někdy Sebastianovi visel celý den na krku a nehodlal ho pustit. Jindy ovšem potřeboval být sám, většinou v dobách, kdy ho přepadla jeho temnější nálada. Sebastian si na tuto změnu nemohl stěžovat, Alex ano. Rád by se taky někdy vyspal.

A nakonec Hamish a Alex. Pozitivní přístup jejich rodiny se na nich dokonale promítal. Alex se konečně nemusel donekonečna omlouvat za činy svého otce a tím z něj spadla obrovská zátěž. Veškeré okamžiky strávené s Hamishem si tak užíval více než kdy předtím. S ničím ovšem nespěchali. Stále byli ve stádiu nevinných dotyků a polibků. I ty se ovšem v poslední době stávaly vášnivějšími. Bylo jen otázkou času, kdy se jejich vztah přesune na další úroveň.

Alex se pohodlně opřel o židli a napil se kávy. Jeho oči neustále putovaly k Hamishově tváři. A nebylo divu, bezstarostný usměvavý Hamish byl roztomilý sexy Hamish. Zářil jako sluníčko a Alex se v jeho přítomnosti nedokázal neusmívat.

Jednou rukou vyhledal Hamishovu a pohladil její hřbet. Hamish se na něj zamilovaně usmál a stiskl Alexovu ruku.

,,Miluju tě, Misho,” řekl Alex a nahnul se, aby Hamishe políbil.

,,A já tebe, Lexi,” oplatil Hamish a sám vtiskl Alexovi polibek.

,,Alexi? Hamishi?” ozvalo se za nimi. Oba od sebe překvapeně odskočili. Málem dostali infarkt, když zjistili, že za nimi stojí Sherlock a Jim.  

,,Co to tu sakra děláte?” zeptal se Sherlock.

,,Trochu stupidní otázka, Holmesi,” protočil Jim oči. ,,Lepší otázka je, proč to dělají?”

Oba se významně podívali na své syny.

,,Uhm, my vám o tom chtěli říct?”

,,Neříkej, Alexi,” opět protočil oči Jim. ,,Kdy jste nám o tom chtěli říct? Ví o tom Sebastian?”

,,Ví táta o tom, že se scházíš s Holmesem?” zeptal se Alex. Hamish vedle něj se jen ušklíbnul a stisknul Alexovu ruku.

,,Máš jediné štěstí, že jsi můj syn, jinak bych tě předhodil žralokům.”

,,Hamishi, ví o tomto John?” promluvil konečně Sherlock.

,,Ne,” zavrtěl Hamish hlavou.

,,Zdá se mi to, nebo jsme se opravdu ocitli v typickém Romeovi a Julii?” ušklíbl se Jim.

,,Tati,” povzdychl si Alex a složil hlavu do dlaní.

,,Vy dva dohromady. Jeden by řekl, že nás osud musí nenávidět, Holmesi.”

,,S tím souhlasím. Když už jsme se tu tak pěkně sešli, proč si nedáme nějaký dezert?”

,,Dobrý nápad, Holmesi.”

Alex a Hamish na sebe hodili beznadějné pohledy. Ano, jejich rodiče byli šílení. Na druhou stranu, nebýt toho, co Moriarty udělal, Alex a Hamish by se nikdy nepotkali.

O dvě hodiny později, když se každá rodina rozešla svým směrem a Hamishovo a Alexovo rande bylo zrušené, dostali oba chlapci stejnou otázku: Co je to proboha kdy napadlo randit s tím druhým?

Nezávisle na sobě odpověděli stejně.

,,Když tu pro mě nikdy jiný nebyl, potkal jsem ho. Rozzářil můj svět a zachránil mě z temnoty, do které jsem upadal. Miluju ho.”

Diskusní téma: 13. kapitola

<3

Paulett | 24.12.2014

Super konec mé milované povídky

Re: <3

Aliya Midnight | 24.12.2014

Díky :D

:)

Akiera | 24.12.2014

To je tak roztomilý :3 a nádherný :) Díky TI!! ;)

Re: :)

Aliya Midnight | 24.12.2014

Nemáš zač :D

<3

Alexis | 24.12.2014

Dokonalé zakončení. Je sice škoda že končí ale pokud nejsou nápady je to tak lepší. Navíc se těším na povídky, které přijdou po tom :)

Re: <3

Aliya Midnight | 24.12.2014

Tak to se těš :D

:)

Listred Moriarty | 23.12.2014

Škoda že je poslední :( Save me mám ráda. Ale ty nám to po Vánocích určitě vynahradíš ;) Jestli tohle je konec Save me tak je to brilantní závěr :)

Re: :)

Aliya Midnight | 24.12.2014

Díky :) Po Vánocích budou i další povídky :)

krása <3

ThePavlaBlog | 23.12.2014

Krása, škoda, že je poslední...už jsem se těšila na Hamex mimčo a na další skvělý scénky. :). Doufám, že to vynahradíš u jiné povídky :)

Re: krása <3

Aliya Midnight | 23.12.2014

Jsem ráda, že se líbilo :) Hamex mimčo jsem měla v Zakázaném ovoci, ale moc ho tam nebylo.

1 | 2 >>

Přidat nový příspěvek