2. kapitola

10.10.2014 19:33

Všude po podlaze se válely prázdné lahve od alkoholu. Uprostřed toho nepořádku seděl Sebastian a tiskl si k hrudi jednu stále plnou láhev. Jeho oči byly od pláče krvavě červené a celé jeho tělo se třepalo. Z kdysi obávaného a silného snipera, pravé ruky samotného ďábla, se stala úplná troska. Co to ale může udělat s člověkem, když mu zemře někdo, koho nadevše miloval?

Vždycky, když se Jim stresoval kvůli práci, Sebastian žertoval, že ho přivede do hrobu. Tenkrát nevěděl, že bude mít pravdu. Jima přivedla do hrobu nejen jeho práce, ale i touha po vítězství a po moci. Věděl, že Jimovi na jeho práci záleží, škoda jen, že si neuvědomoval jak moc.

V posledních letech věřil, že se stal tou nejdůležitější částí Jimova života, dokonce překonal i práci, na které Jimovi tak záleželo. Pletl se. Jim se zabil jen proto, aby vyhrál, jen proto, aby měl poslední slovo. A asi mu vůbec nevadilo, že za sebou nechá celou svoji rodinu. 

Sebastian si nemohl pomoc, ale víc než kvůli Jimově smrti, brečel proto, že tohle byl jasný důkaz o tom, jako moc pro Jima znamenal. Jak moc on a Alex pro Jima znamenali. Jim se zabil a nenechal za sebou jediný vzkaz, jediné slovo, které by vysvětlovalo jeho důvody, obsahovalo rozloučení s rodinou, nebo něco podobného. Nic. Jim odešel bez jediného slova.

Všichni tvrdili, že Jim Moriarty je necitlivý psychopat, samotný ďábel, muž bez jediného kousíčku citu. Sebastian jim vždy odporoval. Žil s Jimem a už několikrát viděl jeho lidské stránky, zvláště potom, co se z nich stali milenci, vzali se a narodil se jim syn. Jenže když teď nad vším Sebastian znovu přemýšlel, i on začal pochybovat o Jimových citech. Vážně ho někdy miloval? Vážně chtěl mít se Sebastianem dítě, nebo to udělal jen proto, aby se ujistil, že Sebastian ho neopustí, ale bude navždy po jeho boku?

Už sám nevěděl, čemu má věřit. Nejraději by Jima opět přivedl k životu, vyžádal si od něho odpovědi a pak ho opět zabil. Jenže mrtvé už je nemožné přivést zpět k životu, a tak jediné, co Sebastianovi zbylo, byly otázky a vzpomínky na Jima.

Sebastian nedokázal pochopit, jak před ním Jim mohl ukrýt své plány, naprosto ho od nich odříznout. Ale nakonec, takový byl Jim vždycky. Dělal si, co chtěl, bez toho, aby někomu vysvětloval své důvody, aniž by se někoho ptal na jejich názor. Jenže co by dal za to, aby mu Jim vysvětlil, proč ho a jeho syna nechal samotné.

Sebastian otevřel další láhev vodky a okamžitě z ní začal pít. Alkohol v jeho těle ho nutil přestat myslet na Jima, a zároveň tlumil psychickou bolest v jeho těle. Bylo to pro něj jako vysvobození z pekla, jako ráj, který byl určený jen pro něj a do kterého se mohl schovat. Věděl, že to není ten nejlepší způsob, jak se se vším vypořádat, ale prozatím to bylo vše, co potřeboval.

To nejdůležitější, co potřeboval, byl jeho manžel, jeho mrtvý manžel. Jeho drahý manžel, kterého už se nikdy nebude moci dotknout, kterého už nikdy nebude moci políbit a kterému už nikdy nebude moci dokázat svou lásku.

Sebastian nevěděl, jestli celé jejich manželství bylo pro Jima jen hra. Ale i kdyby bylo, byl rád, že aspoň jednou mohl zažít ten pocit někoho milovat. Jima miloval, hluboce a bez jediné pochyby. Zažil pocit být na oplátku milován, a i když to nejspíše nebylo skutečné, ten pocit mu už nikdy nikdo nevezme.

Vypil celou láhev vodky a odhodil ji někam bokem. Ozvalo se tříštění skla, ale to mu bylo jedno, ráno to však uklidí. Unaveně se svalil na zem a zavřel oči. Snad se pro jednou vyspí bez nočních můr.

Alex se slzami v očích sledoval svého otce. Tento zoufalý člověk před ním nebyl jeho táta, jeho otec byl vždy vtipný, usmíval se a dělal si srandu jak z něj, tak i z otce. Tento muž byl zlomený stejně jako ta roztříštěná láhev na zemi. Byl na svého otce naštvaný. Jak je tu mohl nechat? Proč se zabil? Proč zničil jejich štěstí, ten skvělý život, který spolu vedli? Proč odešel a nechal za sebou zlomeného manžela a syna? Jak je mohl jen tak lehce opustit? Vždyť byli rodina!

Alex se modlil, modlil se, aby toto byl jen další z otcových idiotských představení, aby to byl všechno jen trik, cokoli, jen aby to nebyla pravda. Jedna jeho část v mozku pochybovala o pravosti otcovy sebevraždy, ale byla přebita bolestí, kterou cítil. Ta bolest mu nedovolovala racionálně přemýšlet, a tak jediné, co mu zbylo, byly slzy a hněv na otce.

Doufal, opravdu doufal, že se jeho otec vrátí domů a vše se vrátí do pořádku. Jenže už teď mu byla jedna věc jasná. Pokud- jestli vůbec někdy- se otec vrátí živý a zdravý, nic nebude jako předtím.   

Byl naštvaný na oba své rodiče. Na jednoho kvůli tomu, že se zabil, a na druhého, že se pomalu zabíjel sám. Věděl, že brzy bude muset něco udělat, nebo se jeho otec upije k smrti a z něj se stane sirotek. Nedovolí to. Jedna smrt stačila.

Jeho otec usnul na zemi a Alex tiše posbíral prázdné lahve a vyhodil je. Plné lahve zamknul do skříňky a klíček spláchnul v záchodě. Obsah otevřených, avšak nedopitých lahví brzy následoval klíček do kanalizace.

Nehodlal tolerovat více alkoholu v jejich domě. Už toho bylo dost.

Když byl všechen otcův nepořádek uklizený, vzal deku a přikryl ho, aby nenastydl. Poté se vrátil do svého vlastního pokoje a přehrabával se všemi novinovými články o událostech, které tak rozvrátily jeho rodinu.

Moriarty a Holmes nalezeni mrtví? Kdo je hrdina a kdo zloduch?

Známý britský detektiv Sherlock Holmes spáchal sebevraždu. Skočil ze střechy nemocnice Svatého Bartoloměje. Na této střeše byl navíc nalezen mrtvý James Moriarty se zbraní v ruce. Co se tedy stalo?

Podle policie se buď jedná o dvojitou sebevraždu, nebo o vraždu a následnou sebevraždu. Otázkou zůstává, kdo zabil koho?

Blízcí Sherlocka Holmese, zvláště jeho manžel a syn, nechtějí vypovídat, dokonce i blog John Watsona (manžela Holmese) mlčí.

Jakmile zjistíme více informací, budeme vás opět informovat.

Alex znovu očima přejel předposlední větu. Manžel a syn. Holmes měl syna. Možná by nebylo na škodu ho kontaktovat. Třeba bude mít nějaké informace o smrti jejich otců, a pokud ne, třeba Alex najde konečně někoho, kdo mu bude rozumět, kdo bude rozumět jeho trápení a bolesti. Tedy v případě, že ho malý Holmes nepošle do háje.

Alex si unaveně protřel oči. Proč se jeho život změnil v noční můru?

Diskusní téma: 2. kapitola

:3

Listred Moriarty | 13.10.2014

Z bolesti se vždy rodí něco lepšího... Hamex!!!!!!!!!!

Re: :3

Aliya Midnight | 13.10.2014

Ten samozřejmě bude :D

Paulett | 12.10.2014

Super čtení, které mi zpříjemňovalo volební maraton. Zase jsem si trochu pobrečela, ale tahle kapitola je skvělá. Jen tak dál ;)

Re:

Aliya Midnight | 12.10.2014

Díky :)

...

katka | 11.10.2014

měl by se sebrat vždyť má syna měl by myslet na něho

Re: ...

Aliya Midnight | 11.10.2014

To by měl, ale ztráta manžela je bolestivá.

pochvala

ThePavlaBlog | 11.10.2014

nádhera, už se těším na další kapitolku :)

Re: pochvala

Aliya Midnight | 11.10.2014

Jsem ráda, že se líbilo :)

<3

Alexis | 11.10.2014

Tak jo... mám z toho potichůdné pocity. Jsem nadšená protože je to další díl a taky je to skvěle napsané a na druhou stranu jsem smutná spolu s Alexem a Sebastianem. Hádám že Sebi nebude rád že nemá přístup k alkoholu ale je jen dobře že to Alexis udělal. Už se moc těším na pokračování :)

Re: <3

Aliya Midnight | 11.10.2014

Děkuji :)

1 | 2 >>

Přidat nový příspěvek