57. kapitola

10.06.2016 20:32

 

Sherlock právě končil s desinfekcí kuchyně, když se ozval zvonek. Oddychl si, protože mu měli donést nové sady nádobí. Jindy by se tak nesnažil, ale ráno poznal, že je na něj John opravdu naštvaný a on se s ním nechtěl hádat. Mohli přece dělat spoustu zajímavějších věcí. Vzal si balík nádobí a umístil ho v kuchyni na místo. Pak se podíval na mobil a zjistil, že se John vrátí až za dvě hodiny. Čas tak akorát na nákup a večeři. Ovšem Sherlockovi se moc vařit nechtělo a tak si vybral nákup přes internet a večeři objednal přes telefon. V tu chvíli děkoval jejich vynálezci. Věděl, že dovoz bude chvíli trvat a tak se posadil k počítači a začal projíždět krimi zprávy z Londýna. Zaujala ho vražda majitele cirkusu. Byl umlácen značnou silou nějakým tupým předmětem. Vzal mobil a napsal zprávu.

Co víš o té vraždě cirkusáka? SWH

Doufal, že Lestrade mu poskytne nějaké další informace, popřípadě ho nasměruje k jinému zdroji.

Zatím nic víc, než je ve zprávách. Probíhá pitva a prověřujeme okolnosti. Podrobnosti budou zítra. GLH

Sherlock si odfrkl. Od té doby, co se Lestrade stal šéfem, neměl informace, které Sherlock potřeboval. Zase se bude muset zastavit za Molly v márnici a pozjišťovat si všechno sám. Zavibroval mu mobil.

Jo, a jestli pojedeš do márnice, buď k Molly hodný. Po tvé poslední návštěvě jsem jí musel dát den volna. :D GLH

Sherlock si pomyslel, že prášky na uklidnění by byly stačily, ale co už. Pokud prohlídka těla nic nepřinese, bude se muset vloupat Sally do kanceláře pro další informace. Náhle mu přišla další zpráva.

Jestli si na tebe zítra bude Sally stěžovat, nakopu ti zadek! Mám teď jiné starosti. GLH

Samozřejmě, šéf inspektore. :P Pozdravuj mého bratříčka. SWH

Dole zazvonil kurýr s nákupem a večeří, takže Sherlock se vydal uklízet. V pět hodin přišel domů John. Šťastně se usmál, když viděl, že se Sherlock snažil napravit svůj ranní exces. Evidentně se snažil, aby měl John dobrou náladu, protože bylo i nakoupeno a byla i večeře.

„Díky, Sherly,“ políbil ho. „Něco nového?“

„Nový případ, ale informace budou až zítra,“ odpověděl Sherlock.

...

U Lestrade-Holmesových už bylo po večeři a Greg s Mycroftem seděli v obýváku vedle sebe na gauči. Oba ještě lehce pracovali, aby pak měli volný večer. Přestali s tím ale ve chvíli, kdy k nim přiskočil Snížek a stočil se na stole. Za chvíli ho totiž následovala Nicole. Vylezla Mycroftovi na klín a nohy přehodila před Grega. Oba v tu chvíli odložili práci a usmáli se na svoji holčičku.

„Copak je s tebou v poslední době, zlatíčko?“ zeptal se Greg narovinu.

„Kdybych to věděla, řeknu vám to. Ale já prostě nevím. Jediné, na co mám náladu, je Snížek a kreslení. Jinak mě nebaví nic. Čím to ale je, to fakt nevím,“ odpověděla Nicole a přitulila se blíž. Mycroft jí pohladil po hlavě.

„Není to náhodou těmi řečmi o škole, kterými vás zásobila ta paní na záskok?“ zeptal se.

Nicole sklonila hlavu.

„Možná,“ pokrčila rameny.

„Zlatíčko, věř mi, nemáš se čeho bát.“

„Ale co když na mě budou učitelé křičet?“

„Nebudou. Proč by měli křičet na takové geniální dítě, jako jsi ty?“

„A i kdyby křičeli, nedokážeš si představit, kolikrát křičeli na mě. Lezl jsem jim pěkně na nervy. O tvé mamince ani nemluvě,“ ušklíbl se Gregory a líbnul Mycrofta na čelo.

„Gregory,“ zavrčel Mycroft.

„Na vás byli učitelé zlí?“

„To si piš, že jo. Já býval neustále po škole a dostával poznámky. Po dvou letech je má matka přestala číst.“

Nicole se zasmála, zatím co se Mycroft ušklíbnul.

„Byl jsi příšerné dítě.“

„A jak to můžeš vědět, pane Chytrý? Mám tady naší dcerunce vyprávět o všech těch poznámkách, cos dostával ty? Neustále skáče učitelům do řeči. Neustále opravuje učitele.“

„Měl jsem důvod. Byli to idioti a neměli nejmenší tušení, o čem to sakra mluví.“

„Hlavně že ty ano, můj milovaný.“

Nicole se plně rozesmála nad roztržkou svých rodičů.

„Věř mi, Nicky, nemáš se čeho bát. Dokážeš si představit, jaké byly tvé sestry v tvém věku? Chodili jsme do školy neustále, protože byly našimi věrnými kopiemi. Ale pamatuj si, dokud učitele nějak zvlášť neotravuješ, dají ti pokoj.“

„Ano, a kdybys náhodou skončila po škole. Tatínci pro tebe vždy přijedou.“

„Gregory.“

„Mycrofte.“

„Myslím, že se cítím líp,“ řekla Nicole nakonec a vstala z pohovky. „Můžu zavolat svým sestrám?“

„Jistěže, ale nenechávej si od nich radit, skončila bys po škole hned první den.“

Nicole se uculila a odběhla do pokoje. Mycroft shodil Grega pod sebe na pohovku.

„Drahý, ty jsi tak neskutečný práskač, že je to až neuvěřitelné,“ zavrněl mu do ucha. Než mohl Greg jakkoliv zareagovat, začal ho líbat a rozepínat mu košili. Milovali se rychle a vášnivě, protože mohla do pokoje kdykoliv vejít jejich dcera. Když na sobě leželi a odpočívali, zaslechli z pokoje hlasitý smích. Nicole telefonovala se sestrami. Oba doufali, že už bude jejich holčička v pořádku.

...

„Musím už jít. Ta nová vražda je prý pěkně nechutná a Sally potřebuje pomoct,“ oznámil ráno Greg před snídaní, když jenom vypil hrnek kávy.

„Jůůů tati, je tam zase obsah žaludku na podlaze a střeva u lustru?“ zeptala se Nicole.

„Ne, tady je rozstříklý mozek po celé místnosti. Oběť byla brutálně umlácená něčím tvrdým a…“

„Dost! Tohle už by stačilo!“ ozval se podrážděně Mycroft od svojí snídaně.

„Jasně,“ ozvalo se dvojhlasně a on jen protočil oči.

„Ano, jsem i po tátovi, ne jenom po tobě. To víme všichni.“ řekla Nicole, když viděla otcův výraz. Vstala a vylezla na jeho klín. Byla velký mazel obou tátů. Snad to bylo tím, že byla sama a nemusela dělit o jejich pozornost, tulila se ráda a často. Mycroft jí pohladil po hlavě a pak jí jemně vyzval, aby se šla nachystat. Za chvíli už Nicole a Greg byli pryč.

....

„Co se děje, že si beze mě neporadíte?“ zeptal se Greg, když vešel do místnosti pro porady.

„Buď proto, že je to vražda hodně specifická nebo proto, že chceme otestovat, jestli se ti nekrátí žíly. Vyber si, co ti víc vyhovuje.“ odpověděla Sally. Greg se na ni jen usmál, sedl si a vyzval ji, aby mu přednesla zprávu.

„Na první pohled se zdálo, že oběť napadl tygr, který ji mimochodem znetvořil skoro k nepoznání. Ale při bližším ohledání bylo jasné, že ho zabil úder tupým předmětem do hlavy. Značná síla úderu ukazuje na afekt. A teď to hlavní, proč jsem tě volala – obětí je Jasper Sheldon.“

„Cože?“ zeptal se Greg udiveně. Sally jen kývla hlavou.

„Vy ho znáte?“ zeptal se inspektor Dimmock.

„Jeden z mých prvních případů a vůbec první, který jsem nevyřešil,“ zamračil se Greg. „Do Londýna dojel tenkrát cirkus a pořádali skvělé vystoupení s tygry. Krotitel a jeho přítelkyně. V den vystoupení se ale těsně před představením tygr nějak uvolnil z řetězu a pokousal svoji krotitelku. Výsledek byl příšerný a ani ho nechci popisovat. Nese následky do konce života. Tygr byl okamžitě utracen a poslán na pitvu. Tam se zjistilo, že byl nažraný, takže nebyl důvod, aby útočil. Vztahy mezi účinkujícími taky nahrávali pokusu o vraždu, ale nešlo nic dokázat, tak vyšetřování skončilo. Pak jim ještě zmizel provazochodec, takže brzo skončili úplně. Ale co se stalo, je otázka.“

„A naše oběť je ten krotitel?“ zeptal se Anderson. Stočilo se k němu několik vyčítavých pohledů, jak se na něco tak samozřejmého může ptát.

„Tak co, šéfe, vezmeš si ten případ sám?“ zeptala se Sally.

„Fajn. Dones mi ke mně materiály,“ poprosil.

Celý den se pak věnoval jejich procházení. V hlavě se mu už formoval vzorec. Ani se nenadál a bylo pět hodin. Zavřel složku a vydal se domů.

...

„Tatííí. No konečně jsi doma. Táta už málem okusoval zdi,“ vrhla se Nicole na Grega hned v předsíni. Tomu jen zacukaly koutky.

„Nicole Lestrade-Holmesová! Už toho bylo dneska dost! Nech toho!“ napomenul ji Mycroft. Nicole poslechla, protože z tónu vydedukovala, že je opravdu naštvaný.

„Co se stalo?“ zeptal se Greg.

„Chtěla jsem zkusit, jestli zubní pasta ve tmě svítí a tak jsme s holkama natřely umyvadlo a zkusily to. Než jsme ho stihly umýt, nachytala nás paní Flinová,“ vysvětlila Nicole.

„Od zubní pasty byla celá umývárna a dvě slečny měly pastu v očích.“

„Jsou pitomé a cpou si ji tam.“

„Nicole,“ napomenul ji Greg vlídně. „Neštvi tátu víc, než je nezbytně nutné, ano?“

„Jo, tati.“ kývla holčička a raději odešla.

„Drahý ty přímo záříš. Co se děje?“ zeptal se Mycroft, když se oba přesunuli do kuchyně.

„Znovu řeším jeden ze svých prvních případů.“

„A to je dobrá zpráva?“

„Ano, mám druhou šanci udělat to, co jsem před tím nezvládl.“

„Přeju ti hodně štěstí.“

„Děkuji, lásko. Co máme dnes k večeři?“

John v kuchyni vařil večeři. Sherlock mu dělal společnost, zatím co seděl u stolu a hledal něco na internetu. Nemluvili – John viděl, že je Sherlock až příliš soustředěný na svou práci, že by si stejně nevšiml toho, že na něj někdo mluví.

Když už byla večeře skoro hotová, Sherlock počítač odložil a soustředil se na svého manžela. Ten stále stál u sporáku a lehce pohyboval boky do rytmu hudby, která se ozývala z rádia. Vždy při vaření měl puštěné rádio, a když s ním byl doma Sherlock, vždy to bylo na tu nejmenší hlasitost.

Aniž by si Sherlock uvědomil, co dělá, vstal a tiše se připlížil za Johna. Chytl ho za boky a John překvapením vyjeknul.

„Sherlocku!“

„Co kdybychom večeři nechali na později?“

„Zapomeň, ty jeden nadrženče. Mám neuvěřitelný hlad. Dokud se nenajím, nebude žádný sex.“

„Johne!“

„Jestli se ti něco nelíbí, víš, kde máme koupelnu a ruku máš taky. Dokonce dvě.“

Sherlock se na Johna ublíženě podíval, než si opět sedl na své místo a přeložil si ruky křížem. John za malou chvíli dovařil, naservíroval jídlo na stůl a pak přešel k Sherlockovi, který četl zprávy o zločinu na internetu.

„Můžeme se navečeřet a pak ti pomůžu s tou tvojí nadržeností,“ zašeptal mu do ucha. Sherlock chtěl být naštvaný a chtěl trucovat, jenomže copak to šlo, když mu John přejížděl rty po krku a rukama přes kalhoty? Rychle vyskočil a vrhl se na večeři, aby jí snědl co nejrychleji.

...

Greg po večeři ležel v obýváku na gauči a listoval složkou s případem. Hledal něco, co před lety přehlédl. Do pokoje nahlédla Nicole, která pomáhala Mycroftovi s nádobím. Nenašla nic, co by se dalo umýt a tak se vrátila do kuchyně.

„Co to táta dělá?“ zeptala se udiveně. Mycroft nahlédl do obýváku a zacukaly mu koutky. Pak se vrátil ke dřezu a klidně odpověděl.

„Probírá případ. Vždycky říkal, že se mu takhle nejlépe přemýšlí.“

„Tohle někdy dělal?“ podivila se.

„Když byl ještě inspektorem, nenašla bys ho jinak. Teď už dělá jinou práci a nemusí se probírat složkami s případy.“

„A proč to teda dělá teď?“

„Je pár případů, které nevyřešil a občas se v nich probírá, když má čas.“

„Aby se mu nezkrátily žíly?“ zamrkala nevinně Nicole. Mycroft pozvedl obočí.

„Kdes k tomuhle zase přišla?“

„To říká babička tobě a strýčkovi Sherlockovi. Líbí se mi to.“

Mycroft si jen povzdychl, ale donutilo ho to k úsměvu. Jeho holčička už byla zase v pořádku a tak jí jen pohladil po hlavě.

„Dám Snížkovi večeři a pak bych šla do vany. Můžu pak koukat na Tajuplný ostrov?“

„No nevím, za to dnešní zlobení ve školce…“

„Tatííí,“ zaprosila Nicole a skočila Mycroftovi do náruče. Když na něm takhle visela a dívala se na něj prosebnýma očima, nedokázal jí říct ne.

„Dobře,“ kývl nakonec a pustil ji na zem. Radostně odběhla a on si šel sednout do křesla. Jeho manžel byl stále zabraný do složky a nevnímal okolí. Mycroft se natáhl po mobilu, vyfotil si ho a uložil jako tapetu. Vzal tablet a začal kontrolovat svůj dnešní překlad. Když Nicole přišla z koupelny, našla je oba naprosto pohlcené prací. Uchichtla se a tajně si je vyfotila a poslala fotku svým sestrám. Gregovi za chvíli zapípal mobil.

Copak tati, případ hodný toho, aby se ho ujal sám šéf? To musí být bomba. :D MLH

Chvíli na mobil nechápavě zíral a pak se rozhlédl po pokoji. Mycroft byl zcela zabraný do tabletu. Zato Nicole svítily oči. Greg se musel usmát.

„Ty zlobilko jedna, tohle se dělá?“ vstal a vytáhl si ji do náruče.

„No co, jen jsem se sestřičkám pochlubila programem dnešního večera,“ culila se Nicole. Greg už nechal složku ležet a dívali se spolu na televizi. Pak poslal dceru spát.

„Něco nového?“ zeptal se ho Mycroft, který odložil tablet na stůl.

„Ne,“ zavrtěl hlavou Greg. „Napíšu Sherlockovi. Byl po těch informacích jako divý.“

Mycroft kývl a přitáhl si manžela k polibku.

„Díky bohu bude mít aspoň něco na práci. Poslední průzkumy ukazují, že je až příliš nadržený. Chudák John.“

„Průzkumy, drahý?“ ušklíbl se Greg.

„Ano, průzkumy.“

„Poslední moje průzkumy ukazují, že jsi na tom podobně,“ usmál se Greg a stiskl Mycroftův klín.

„Chceš si svůj průzkum ověřit?“ zeptal se Mycroft. Pomalu začal rozepínat svou košili.

„Hm… moc rád.“

Greg z Mycrofta košili strhnul a rozepnul jeho kalhoty, které se spodním prádlem stáhnul k jeho kotníkům.

Rozepnul si své vlastní kalhoty a sednul si na Mycroftův klín.

„Víš, že to bude bolet.“

„Vím, ale chci tě zítra cítit celý den.“

Bez dalšího zbytečného slova vzal do ruky Mycroftův tvrdý penis a nasedl na něj. Divoce se milovali, dokud nedosáhli slastného vyvrcholení.

V objetí se svalili na pohovku.

„Miluju tě.“

„Já tebe taky.“

„Pojď se okoupat a půjdeme spát.“

„Hned.“

Sherlock měl úžasné ráno. Nejenže se mu dostalo velmi uspokojivého ranního sexu, zároveň měl případ, na který se chtěl už dlouhou dobu podívat. Vánoce přišly brzy.

„Co se děje, že se tak usmíváš?“ zeptal se ho John.

„Mám případ,“ odpověděl nadšeně Sherlock.

John jen protočil oči. Rychle se nachystal do práce a vydal se k odchodu.

„Dávej na sebe pozor a žádné hlouposti. Jestli se od Grega zase dozvím něco, o čem jsi mi ty nic neřekl, nakopu tě. Jasné?“

„Jsi milující manžel jako obvykle,“ protočil oči Sherlock.

„Proto mě tak miluješ?“

„Ne, za to můžou tvé nepřekonatelné schopnosti v posteli.“

„Idiote.“

John odešel a Sherlock s potěšeným úsměvem pokračoval ve své práci.

...

„Musím už jít. Sherlockovi se něco nelíbí,“ oznámil ráno Greg Mycroftovi, když si přečetl zprávu od Sherlocka.

„Hm… mému bratrovi se něco nelíbí a ty jsi kvůli tomu nějak čilý,“ zavrčel Mycroft, protože ho bratrova zpráva probudila.

„Děláš, jako by mi nepsal Sherlock, ale ten nový pomocník z patologie. Hnědé vlasy, hnědé oči a svalnatá postava. Molly tvrdí, že po mě kouká,“ provokoval Greg.

„Gregory!“ zavrčel Mycroft. Věděl, že by ho manžel za nic nevyměnil, ale jeho povaha byla žárlivá. Stáhl manžela pod sebe a rovnou do něj, bez přípravy, pronikl. Za chvíli už oba oddechovali.

„Lásko, jenom klid. Tvá žárlivost může spát. Miluju tě a nikdy bych tě za nikoho nevyměnil,“ zašeptal Greg.

„Jen jsem ti osvěžil paměť, nic víc.“

„Osvěžil paměť? Nebudu si moct sednout a tys mi osvěžil paměť?“

Zasmáli se a vstali. Greg ale musel jít bez snídaně, protože nestíhal.

...

„Kde jsi takovou dobu?“ přivítalo Grega v kanceláři zavrčení Holmese mladšího.

„Zdržel jsem se,“

„Hm… zdržel tě můj nenasytný bratříček dalším kolem sexu. Jako by vám to nestačilo v noci. Nebudeš moct sedět,“ ušklíbl se Sherlock.

„Řekneš mi, co chceš?“

Sherlock protočil oči. Vrchní inspektor byl evidentně v myšlenkách stále v posteli se svým manželem.

„Chci probrat případ.“

Diskusní téma: 57. kapitola

<3

Alexis | 14.06.2016

Zajímavý případ. Jsem moc zvědavá jak ho vyřeší :) A jsem ráda že Nicky už je zase v pohodě :)

:)

ThePavlaBlog | 10.06.2016

to vypadá na velice zajímavý případ :), nj Sherlock ani Mycroft se nezmění :D

Přidat nový příspěvek