Mrtvý lovec stínů (Pro ThePavlaBlog) 3/3

14.09.2017 13:58

A/N: Chystám pro vás velké překvapení ;) (aka návrat vašeho oblíbeného páru v kapitolovce, nebo spíš párů? ;))

 

Jako by jí Magnus četl myšlenky, vybral si zrovna tuto chvíli, aby vešel portálem do jejího bytu.

,,Ty idiote,” povzdechla si Cat a pobaveně sledovala, jak na sebe Alec a Magnus v šoku zírají.

Zdálo se, že se kolem nich zastavil čas.

,,Magnusi, co tady děláš?” zeptala se ho.

Magnus jí neodpověděl, naprosto ignoroval její přítomnost. Pomalými kroky se přibližoval k Alecovi, téměř se strachem, že by ho jakýmkoli prudkým pohyb vyplašil.

,,Alexandeře,” zašeptal tiše, když se před Alecem zastavil. Velmi lehce vzal jeho tvář do svých dlaní. ,,Co ti to proboha udělali?”

Alec nevěděl, co má říct. Tajil dech a čekal, co bude dál.

,,Omlouvám se, zlatíčko. Omlouvám se. Proboha proč?!”

Magnus se svalil do jeho náruče a Alec ho pevně objal a posadil se s ním na zem, protože ho opustily téměř všechny síly.

Magnus brečel, Alec brečel a Catarina, která byla jediná schopná normálně přemýšlet, raději magií vypnula sporák a objednala večeři.

Jak se zdálo, ani jeden z mužů před ní nechtěl své místo opustit.

Magnus ani Alec si vůbec nepamatovali, jak se dostali do postele, ani že vůbec usnuli. Nepamatovali si nic jiného než slzy a teplé objetí.

Teď zblízka měl Magnus konečně možnost prozkoumat Alecovo tělo. Tam kde kdysi byly černé runy a téměř bezchybná světlá pokožka, se nyní nacházely popáleniny a stříbrné jizvy.

Zohyzdili jeho tělo a zbavili ho všeho, na co byl tak pyšný. Kdyby Magnus nevěděl, že tím vyvolá válku, okamžitě by se transportoval do Idrisu a zabil všechny členy rady, kteří ublížili Alexanderovi.

,,Je mi to líto, lásko.”  

,,Teď už je to jedno,” povzdechl si Alec. ,,Co se stalo, stalo se. Otázkou je, chceš se mnou vůbec ještě mít něco společného?”

,,Alexandeře, stále jsi to ty. Miloval bych tě, i kdybys byl upír či vlkodlak. To spíš bych se měl já omlouvat za vše, co jsem ti řekl. Dokážeš mi odpustit.”

Alec pouze přikývl. Neměl slov. Za poslední noc přešel jeho život další radikální změnou a už toho na něj bylo opravdu moc.

Proto jen chytl Magnuse za ruku. Nemělo cenu už nic říkat. To podstatné bylo vyřčeno, zbytek si mohli vyříkat kdykoli potom.

A v tom tichu si Magnus uvědomil jednu podstatnou věc. Aleca možná zbavili něčeho, na co byl ohromně pyšný, ale na druhou stranu mu tím možná prodloužili život.

Jako obyčejný civil se už nemusel bát, že pokaždé, když šel Alec na misi, nebylo jisté, jestli se vrátí.

A i když těch pár let nedělalo pro čaroděje tak velký rozdíl, pro Magnuse znamenala každá další minuta, kterou mohl strávit s Alecem jako vítězství.

A Magnus ji hodlal náležitě využít.

 

Diskusní téma: Mrtvý lovec stínů

Paráda

Karin | 29.11.2018

Krásná povídka moc dík za ni.

<3

Alexis | 03.10.2017

Tak tohle bylo nádherné. Škoda, že jsem tu nebyla tak dlouho abych si to mohla přečíst hned ale jdu to všechno hezky dohnat :)

<3

AgentDream | 15.09.2017

Usmievam sa ako idiot, pretože ich proste zbožňujem :3 Ak bude s nimi kapitolovka, tak budem ešte viacej nadšená ako pri čítaní tretej knihy :DDD A to už je niečo :D

Re: <3

Aliya Midnight | 16.09.2017

Děkuji :D Možná časem něco napíšu :)

:)

ThePavlaBlog | 14.09.2017

děkuji to bylo krásné :) tenhle je jedním z párů, které mám ráda :) děkuji

Re: :)

Aliya Midnight | 14.09.2017

Tak to jsem ráda, akorát jsme ti nesplnila to mimčo. Ale neboj, na tom taky pracuju ;)

Re: Re: :)

ThePavlaBlog | 16.09.2017

to neva :) tak snad to vyjde příště ;)

Přidat nový příspěvek