Stáří

05.02.2018 21:09

 

A/N: Píšu, dokud můžu. Dneska mi začal další semestr a už teď vám můžu říct, že budu ráda, když se z toho nezblázním.

 

Pokud v jejich vztahu existovalo něco, o čem tiše mlčeli a vyhýbali se jakýmkoli konverzacím, pak to byla Alecova smrtelnost.

Oba moc obře věděli, že Alec jednou zemře. Jeho práce lovce stínů mu moc šancí na dlouhý život také nedávala. Alec se jí ovšem nehodlal vzdát a Magnus to, ač nerad, respektoval.

Život šel dál.

A pak Alec objevil svůj první šedý vlas. Vytrhl si ho z vlasů a pak si ho dlouhou dobu prohlížel v koupelně.

Byl to šok.

Po prvním následoval rychle druhý a třetí.

Alec je však kvůli tréninku nestihl vytrhnout a později na ně zapomněl.

Nicméně zdálo se to jako chvilka od jeho prvního šedého vlasu, než pomalu zešedla celá jeho hlava. Stříbrné vlasy nahradily jeho černé.

Měl pleť byla plná vrásek. Jeho svaly nebyly tak výrazné jako předtím. Ubyly mu síly.

Byl starý.

A Magnus stále vypadal jako dvacetiletý mladý muž, a i když mu stále říkal, že vypadá nádherně, Alec mu nevěřil jediné slovo.

Byl starý.

Viděl pohledy lidí, když ho Magnus políbil na veřejnosti. Půlka si myslela, že s ním Magnus byl pravděpodobně pro peníze a druhá půlka si myslela, že je starý perverzák, který uplácí mladé lidi, aby s ním spali.

Bolelo to.

Proč ho odsuzovali?

Byl starý.

A zatím co Magnus Bane dál žil pokojně jaké mladý chlapec bez jediného tušení, jak moc Aleca trápí jeho vzhled, Alec doufal, že brzy umře.

Nechtěl, aby ho Magnus viděl jako stařečka, který není schopný si sám zajít ani na záchod. Nechtěl mu zůstat na krku, aby se o něj musel Magnus starat.

Byl starý.

A chtěl umřít.

Diskusní téma: Stáří

<3

Alexis | 16.02.2018

Smutné ale nádherné.

Přidat nový příspěvek